כחלק מהחזון שלה, חברת קפה לנדוור מקפידה על חדשנות ועדכנות טכנולוגית. בחודשים האחרונים הצטיידה החברה בשני “גאדג’טים” גדולים במיוחד: הראשון משפר את איכות הקפה, השני משפר את איכות האוויר
בחודשים האחרונים התחדשה חברת קפה לנדוור בשתי רכישות משמעותיות, שכבר שולבו בתהליכי העבודה במפעל הקלייה בחולון. האחת היא מכונת טחינה ממוחשבת והשנייה היא מערכת לסינון פליטות. הרכישות נעשו כחלק מיישום חזונה של חברת קפה לנדוור להתמקם תמיד בחזית הטכנולוגיה. מנהל המפעל אורן מריאמי מסביר על שני צעצועי הענק החדשים שמקשטים את אולם הייצור שלו.
ריקוד המכונה
בפברואר נכנסה לאולם הייצור מכונת טחינה חדשה מתוצרת חברת Probat הגרמנית, שהמיכון שהיא מייצרת משמש את חברות הקפה המובילות בעולם. המטחנה, שגודלה כגודל חדר, נראית כמו קוביית ענק המופעלת על-ידי מסך מחשב וטוחנת טון קפה בשעה. השליטה הממוחשבת מאפשרת שמירת נתונים וטחינה אחידה. מוצרי החברה לא השתנו אבל כיוון שכל מוצרי בית הקלייה עוברים דרך המטחנה החדשה, הלקוחות יכולים להבחין שהקפה שלהם איכותי יותר – הטחינה אחידה, ללא גרגרים צפים וללא קליפות במשקע. יתרון נוסף של המכונה המתקדמת הוא טחינה בטמפרטורה נמוכה, שגם היא נשלטת על ידי המחשב ומבטיחה שמירה על טעם וארומה מדויקים.
אנחנו יכולים לטחון יותר, ללא תקלות וללא מגע יד אדם, מספר מריאמי. אם בעבר כיוון הטחינה היה ידני, הרי שכעת המנועים ממוחשבים. פולי הקפה עוברים דרך שלושה זוגות גלילים שנקראים “ואלסים”. הוואלסים מספקים לפי הסדר טחינה עבה, בינונית ולבסוף עדינה ומקוררים באמצעות מים וכך שומרים שאיכות הקפה לא תיפגע.
גם תנור הקלייה שדרכו עוברים פולי הקפה בדרך למטחנה שופר לאחרונה – מערכת המחשוב שלו הוחלפה ומבער הסולר שסיפק את החום בעבר הוחלף במבער גז. בעתיד צפוי מעבר לשימוש בגז טבעי שימשיך את השיפור בהיבט של “הניקיון” האנרגטי במפעל. גם המיכון החדש של מכונת הקלייה הוא מבית Probat.
ריקוד המכונה
בפברואר נכנסה לאולם הייצור מכונת טחינה חדשה מתוצרת חברת Probat הגרמנית, שהמיכון שהיא מייצרת משמש את חברות הקפה המובילות בעולם. המטחנה, שגודלה כגודל חדר, נראית כמו קוביית ענק המופעלת על-ידי מסך מחשב וטוחנת טון קפה בשעה. השליטה הממוחשבת מאפשרת שמירת נתונים וטחינה אחידה. מוצרי החברה לא השתנו אבל כיוון שכל מוצרי בית הקלייה עוברים דרך המטחנה החדשה, הלקוחות יכולים להבחין שהקפה שלהם איכותי יותר – הטחינה אחידה, ללא גרגרים צפים וללא קליפות במשקע. יתרון נוסף של המכונה המתקדמת הוא טחינה בטמפרטורה נמוכה, שגם היא נשלטת על ידי המחשב ומבטיחה שמירה על טעם וארומה מדויקים.
אנחנו יכולים לטחון יותר, ללא תקלות וללא מגע יד אדם, מספר מריאמי. אם בעבר כיוון הטחינה היה ידני, הרי שכעת המנועים ממוחשבים. פולי הקפה עוברים דרך שלושה זוגות גלילים שנקראים “ואלסים”. הוואלסים מספקים לפי הסדר טחינה עבה, בינונית ולבסוף עדינה ומקוררים באמצעות מים וכך שומרים שאיכות הקפה לא תיפגע.
גם תנור הקלייה שדרכו עוברים פולי הקפה בדרך למטחנה שופר לאחרונה – מערכת המחשוב שלו הוחלפה ומבער הסולר שסיפק את החום בעבר הוחלף במבער גז. בעתיד צפוי מעבר לשימוש בגז טבעי שימשיך את השיפור בהיבט של “הניקיון” האנרגטי במפעל. גם המיכון החדש של מכונת הקלייה הוא מבית Probat.
מתעוררים ליום בהיר
החלפת מבער מכונת הקלייה היא רק חלק אחד מפרויקט נרחב ומורכב יותר של איכות הסביבה. חברת קפה לנדוור מיישרת קו עם מאמצים הנעשים במדינות מפותחות בעולם לצמצום זיהום האוויר. החברה אימצה תקן גרמני שנקרא TA Luft, המגדיר את ספי הפליטה של חומרים שונים לאוויר. באופן טבעי קפה פולט ריחות וקלייה פולטת עשן שיש בו חלקיקים. מריאמי מספר שנבנתה במפעל מערכת ממוחשבת, משוכללת, יקרה, המתקדמת ביותר בארץ, שקולטת את כל הפליטות. כעת העשן שמשתחרר מתנור הקלייה אינו נפלט החוצה דרך ארובה אלא נכנס למערכת החדשה, נשרף בטמפרטורה גבוהה ואז עובר לממיר קטליטי שסופח את הגזים ואוצר את החלקיקים. החלק החשוב ביותר – לחברת קפה לנדוור ולסביבה באופן כללי – הוא שהאוויר שמשתחרר נקי, ללא עשן, ריחות וחלקיקים. בדיוק כפי שנקבע בתקן המחמיר. דצמבר 7, 2016