חג השבועות בפתח. אחרי שנה קשה, כולנו מחפשים כל סיבה למסיבה.
לכבוד החג, החלטנו לשתף אתכם, באחד המתכונים האהובים עלינו מהשנה האחרונה, שמתאים נפלא לשולחן ארוחת החג.
פאי גבינה חלבה וקפה
מתכון מפנק עם שלוש שכבת טעם, מהממות.
למכורים לקפה, כמונו, תוכלו לשחק עם טעמי העוגה, ע"י שינוי סוג האספרסו.
בחרו בסוג קפה שאתם אוהבים את טעמו, ע"מ להגיע לתוצאות הטובות ביותר.
מתכון שבועות: פאי גבינה, חלבה וקפה
מצרכים:
- תבנית פאי (רצוי מתפרקת) בקוטר 24 ס"מ
- לקלתית:
- 150 גרם ביסקוויטים
- 75 גרם חמאה מומסת
ממרח חלבה
- לקרם הגבינה:
- מיכל אחד של גבינת שמנת 25% שומן
- 5 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- כף אינסטנט פודינג וניל
- מיכל קטן של שמנת מתוקה, קרה
לקרם הקפה:
מיכל קטן של שמנת מתוקה, קרה
2 כפיות אבקת אספרסו
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
קישוט:
- שוקולד מריר מגורד
אופן ההכנה:
קלתית:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים ביסקוויטים לאבקה דקה.
מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת לחה.
את התערובת מהדקים לתחתית ודפנות תבנית הפאי ומכניסים למקפיא במשך כרבע שעה.
ממרח חלבה:
יוצקים את ממרח החלבה על גבי הקלתית הקרה ומיישרים לשכבה דקה.
קרם גבינה:
בקערת מיקסר שמים גבינה, אבקת סוכר, וניל, אינסטנט פודינג ושמנת מתוקה ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
את הקרם יוצקים על גבי הקלתית ומיישרים את החלק העליון. מכניסים למקרר במשך כשעה להתייצבות.
קרם קפה:
בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אבקת אספרסו, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים לקרם יציב מאוד.
מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר שרוצים ומזלפים תלוליות צפופות בחלק העליון של הפאי. שומרים במקרר.
מתכון זה בהשראת מתכון מבלוג עוגיו.נט
ניתן לשמור את הפאי בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים.
חג שבועות שמח ממשפחת קפה לנדוור
אנחנו מאחלים לכם, ולמשפחותיכם, חג שמח, מלא בחוויות ובקפה משובח.