מה ההבדל בין קפה שחור, נמס ואספרסו? כולנו שותים את אחד מסוגי הקפה הללו, אבל האם חשבתם פעם מה ההבדל ביניהם?
ייצור של קפה שחור (טורקי) מתחיל במיון של פולי קפה ירוקים וקלייה שלהם. לאחר הקלייה מקררים את הקפה ונותנים לו לנוח למשך כ-24 שעות משום שפולי הקפה עדיין פולטים גזים. לאחר פרק זמן זה טוחנים את פולי הקפה בדרגת טחינה דקה מאוד על מנת שלא יישארו משקעים בספל הקפה לאחר מזיגת המים.
תהליך הייצור של אספרסו דומה מאוד לתהליך של קפה שחור אבל בדרך כלל במוצרי אספרסו משתמשים יותר בפולי קפה מזן הערביקה, הנחשבים לאיכותיים יותר. כמו כן, טחינת קפה באספרסו בדרך כלל מתבצעת סמוך למועד החליטה ולא טחינה מראש כמו בקפה השחור. לדוגמא אספרסו בבית קפה נטחן בדרך כלל בבית הקפה במטחנה ייעודית וזאת על מנת להבטיח טריות מירבית ללקוח.
קפה נמס הוא סיפור שונה לגמרי. תהליך הייצור של קפה נמס כולל בישול של הקפה עד לרתיחה ולאחר מכן התזה של נוזל הקפה על מתקני קירור. נוזל הקפה קופא ונהיה קשיח. לאחר ההקפאה מרסקים את החומר והופכים אותו לאבקת הקפה הנמס.
איזה קפה שלא תעדיפו, תמיד כדאי לשתות אותו עם מישהו אהוב שאיתו אפשר לשתף חוויות ורגעים מהנים ????