קפה הלאטה (לאטה משמעותו חלב באיטלקית) הוא משקה קפה שעשוי ממנת אספרסו, חלב חם וחלב מוקצף. דומה לקפוצ’ינו אבל חלש יותר בגלל היחסים השונים בין אספרסו לחלב חם וחלב מוקצף.
בעוד שבקפוצ’ינו הקלאסי – המשקה (170-200 מ”ל) מתחלק שווה בשווה בין האספרסו, החלב החם והחלב המוקצף בלאטה הקלאסי היחס הוא שונה. פחות אספרסו, יותר חלב חם, ופחות חלב מוקצף – בד”כ בכוס גבוהה יותר (300 מ”ל) זהו משקה עדין בעל צבע בהיר יחסית וטעם עדין.
בדרך כלל קפה הלאטה יוגש בכוס זכוכית גבוהה או במאג