אין תחליף להנאה שאפשר להפיק, מטחינת קפה בבית. פעולה הממלאת את כל הבית בארומה של בוקר, ומבטיחה שמשקה קפה משובח עומד להיות מוכן.
אנחנו, בקפה לנדוור, מקבלים פניות רבות, לעמודי הפייסבוק והאינסטגרם שלנו, עם שאלות כמו:
- איזה סוג קפה מתאים לקפוצ'ינו ואיזה לאספרסו?
- איך לדעת איזה קפה מתאים לטעם שלי?
- איזה סוג קפה הוא 100% ערביקה? ועוד…
אז כדי לעשות קצת סדר, הכנו לכם מדריך שימושי, שיעזור לכם לבחור את פולי הקפה המתאימים לטעמכם האישי.
מדריך זה יסקור את הגורמים המרכזיים שיש לשקול בבחירת פולי קפה:
- סוג הקפה – מה זה ערביקה ורובוסטה?
- תערובת קפה או קפה חד זני? – אוהבים לערבב או מחפשים טעמים מיוחדים?
- איפה מגדלים את הקפה?
- קליית הקפה – האם אתם אנשים של קפה בקלייה בהירה או כהה? אולי בינונית?
- כמות הקפאין – ונפריך מיתוס על קפה בקלייה כהה.
- לאיזה שימוש? – האם אתם מכינים אספרסו, או קפה פילטר?
השיקולים המרכזיים בבחירת פולי קפה
סוג הקפה – קפה ערביקה או רובוסטה?
קיימים אלפי זנים שונים של צמח הקפה, אך כדי לעשות את החיים פשוטים יותר, ניתן לחלק אותם בגדול, ל-2 משפחות: ערביקה ורובוסטה.
זן הרובוסטה, יכול להיות מגודל בתנאים קשים יותר, והוא עמיד יותר. לפולי קפה אלו – יש מרירות וחמיצות גבוהה. בגלל מאפיינים אלו – זן הרובוסטה, נמצא בדרך כלל כמרכיב מרכזי, בתערובות קפה שחור. בתערובות קפה אספרסו, בגלל טעמו העז, הוא לוקח בד"כ תפקיד משני לערביקה.
זן הערביקה – נחשב למפונק יותר. טעמו יותר מעודן, ויש לו את החמיצות האופיינית לסיומת אספרסו. זן זה נפוץ בתערובות אספרסו, לפעמים כמרכיב היחיד, בתערובות שמכילה כמה סוגי ערביקה – מה שמכונה 100% ערביקה – כמו קפה טחון לנדוור 100% ערביקה טחון בוואקום
תערובת או חד זני?
כמעט בכל בית קפה או מסעדה בה תשתו קפה, אתם שותים – תערובת קפה.
גם אנחנו, בקפה לנדוור, כמו כל יצרני הקפה בעולם – מנסים להגיע לטעם המאוזן, וההרמוני ביותר בספל.
הדרך לשם, היא בערבוב סוגים שונים של קפה, כדי להגיע לטעם הרצוי. כן,כן – בדיוק כמו ביין, או בוויסקי.
כמובן שמגוון התערובות היא אין סופי. ניתן לערבב ביחסים שונים של ערביקה לרובוסטה, ולגוון באזור גידול הפולים.
קיימות תערובות קפה, שהן 100% ערביקה, כלומר מורכבות ממספר זנים שונים של ערביקה, לכדי תערובת אחת, הרמונית ומאוזנת.
בחנות שלנו תוכלו למצוא תערובות 100% ערביקה של חברת illy, וכן את תערובת הריסטרטו המומלצת שלנו.
לעומת תערובות הקפה, קפה חד זני , מורכב למעשה, מזן אחד, בודד של קפה.
לקפה חד זני, יש מאפייני טעם מובהקים יותר. תלוי באזור הגידול – הוא יכול להיות מאד מריר, חמוץ, מתקתק ועוד אינסוף אפשריות, הנובעות מכמויות הניחוחות הקיימים בקפה. קפה חד זני, לרוב משווק באריזות קטנות, שכן הוא מתאים ביותר לצריכה ביתית. קפה זה, לרוב מקבל "זוכה" לקלייה בהירה או בינונית, בכדי לאפשר ליהנות ממירב טעמיו. לרוב משומש לצריכה למשקאות: אספרסו, מוקה (ממקינטה), פרנץ פרס, ומשקאות פילטר פור אובר (דרך פילטר נייר או ברזל).
אנו מציעים בחנות – סדרת קפה חד זני חדשה, המוצעת באריזות 250 גרם, ובמבצע לרוכשי 3 או 6 יח'.
סדרת הקפה החד זני שלנו – מורכבת מ-3 מוצרים:
פולי קפה ברזיל
פולי קפה גואטמלה
פולי קפה קוסטה ריקה
איפה גדל הקפה?
לאזור גידול הקפה יש משמעות מכרעת על טעם המשקה הסופי שלכם. מוצאים את עצמכם מבולבלים בשדרת מוצרי הקפה בסופר או בחנות שלנו מהמגוון? אנחנו כאן כדי לעזור 🙂
ע"מ מנת לעשות את החיים קלים, ריכזנו עבורכם את התכונות האופייניות לכל איזור גידול:
מרכז אמריקה
קפה חלק, ופירותי
לרוב עם סיומת אגוזית עדינה
חמיצות נעימה, טעמים מאד "בהירים" וקלים.
דרום אמריקה
נטייה לסיומת מעט מתקתקה
טעמים "פשוטים" ולא מורכבים
טעמי שוקולד ודבש – בייחוד בקפה קולומביאני.
אפריקה
טעמי פירות יער, יין
קפה פירותי ופרחוני
קפה אתיופי – לרוב מאופיין בטעמי אוכמניות
אסיה
קפה עם נטייה לטעמים "עציים" ו"אדמתיים"
חומציות נמוכה
בחירה בקפה חד זני, בקליה בהירה עד בינונית, תאפשר לכן ליהנות ממלוא מגוון טעמי האזור ממנו אתם שותים את הקפה שלכם.
מעבר לאזור הגידול, כדאי לקחת בחשבון את גובה הגידול (נתון שמצויין בהרבה מוצרים, בייחוד חד זניים).
כדאי לבחור בקפה שגדל בגובה, שכן הגובה מאפשר לקפה לפתח את מלוא טעמיו, בניגוד לקפה שמגודל קרוב לפני הים.
קליית הקפה
מה דרגת הקלייה שמתאימה לטעם האישי שלכם?
אנחנו קונים קפה ירוק, ואז קולים אותו, בכדי להוציא את טעמי הקפה.
קיימות רמות שונות של קלייה, שלכל אחת, מטרה אחרת. בכדי לשמור על הפשטות, נתרכז ב-3 שיטות הקלייה הנפוצות ביותר:
קלייה בהירה
בקלייה זו, הפולים נחשפים לחום, לזמן המועט ביותר, והתוצאה היא פולים בגוון חום בהיר.
פולי קפה – "מתפוצצים" פעמיים בתהליך הקלייה. בפעם הראשונה, בין טמפ' 194-204 מעלות. הפיצוץ הראשון נקרא בשפה המקצועית – first crack. הפיצוץ השני הוא בין 224-232 מעלות – second crack.
קלייה בהירה מתייסת לרוב לקפה שהוצא מהתנור לאחר הפיצוץ הראשון.
קפה שנקלה בקלייה בהירה, שומר על מאפייניו המעודנים והאזוריים.
הקפה הזה הוא חלק, עם טעמים "בהירים" וכמעט ללא מרירות (בתנאי שטמפרטורת החליטה לא עוברת את ה-96 מעלות). בנוסף, לקפה בקלייה בהירה, יש את החמיצות הגבוהה ביותר
קלייה בינונית
קפה זה, יוצא מהתנור שניות לפני הפיצוץ השני.
קלייה בינונית, מפחיתה את חומציות הקפה, ומעניקה לו טעם קלוי יותר.
קפה בקלייה בינונית הוא פופולרי מאד, שכן הוא משלב בין מידות מאוזנות של חומציות ומרירות.
קפה חד זני שנקלה בקלייה בינונית, יאבד חלק ממאפייניו, אך מרכיבי הטעם המרכזיים, כן יורגשו בכוס.
קלייה כהה
קפה בקלייה כהה, עובר את שני תהליכי הפיצוץ בתנור, ואז מושאר עוד קצת, לפני שיוצא החוצה, מבריק, וחום כהה. החום הגבוה הממושך, מוציא את מירב השמנים הטבעיים מפולי הקפה, מה שגורם לתוצאה המבריקה.
סוג קלייה זה, מפיק קפה עם טעמי קלייה מודגשים, ויותר מרירות לרוב.
כמות קפאין?
בניגוד למה שנהוג לחשוב – קפה בקלייה כהה, לא מכיל הכי הרבה קפאין, להיפך.
הקלייה "שורפת" את הקפאין, כך שלקלייה בהירה, יש את תכולת הקפאין הגבוהה ביותר, ולקלייה הכהה, הנמוכה ביותר.
לאיזה שימוש?
איך אתם חולטים את הקפה שלכם?
אחרי טחינת פולי הקפה ניתן להשתמש בקפה הטחון במכונת קפה אספרסו, מקינטה, פרנץ' פרס, ומגוון מכשירים אחרים להכנת קפה.
לסוג הקפה שאתם מתכוונים לשתות יש משמעות, בבחירת פולי הקפה שלכם.
אם אתם רוצים אספרסו חזק ומריר – כדאי לחפש תערובות קפה, המכילות רובוסטה, ונקלות, בקלייה בינונית או כהה.
אם אתם משתמשים בפרנץ' פרס – ורוצים קפה חלק עם עם גווני טעם יחודיים – כדאי לבחור בקפה חד זני, או תערובת 100% ערביקה,, בקלייה בינונית או בהירה.
כדאי לשקול גם איך לאחסן את פולי הקפה שלכם.
ואחרי שקניתם, הכנתםן, ונהנתם מהקפה שלכם, אולי תרצו לקרוא, מה עוד אפשר לעשות עם שאריות הקפה שלכם.
למעבר לפולי קפה לנדוור – לחצו כאן
למעבר לפולי קפה illy – לחצו כאן
פולי קפה לנדוור – קלאסיק – 250 גרם
₪31.00₪12.40 / 100 גרם
פולי קפה לנדוור – ריסטרטו – 250 גרם
₪31.00₪12.40 / 100 גרם
פולי קפה לנדוור – ברזיל – 250 גרם
₪45.00₪18.00 / 100 גרם
פולי קפה לנדוור – קוסטה ריקה – 250 גרם
₪45.00₪18.00 / 100 גרם
למה לקנות אצלינו?
למה לקנות פולי קפה אצלנו? בחנות שלנו, תמצאו את מוצרי הקפה שלנו, המיוצרים במפעל הקפה המשוכלל בחולון, לפי ידע של למעלה מ-100 שנים. אנחנו אוהבים קפה, וזה מתבטא במוצרים שלנו. אנחנו גם היבואנים הבלעדיים של קפה illy, מותג העל של עולם הקפה האיטלקי, שהוא שם נרדף למצוינות בעולם הקפה. את כל מוצרי הקפה שלנו, תוכלו לרכוש ולקבל במשלוח עד הבית, או למאות נק' איסוף, או לאסוף מאחת מחנויות הקפה שלנו, וליהנות מטעימה במקום ומחווית קפה בלתי נשכחת, אותה יודעים לספק צוות מוכרי הקפה המיומן שלנו.