מטחנת קפה היא אביזר חובה בסט של חובבי הקפה.מטחנות קפה1
שימוש בפולי קפה שלמים, טחינתם במקום, בכמות הדרושה להכנת המשקה, תפיק את התוצאות הטובות ביותר, לכל סוגי המשקאות.
מגוון סוגי המטחנות הקיימים בשוק, עלול לבלבל. לכן ניסינו לרכז עבורכם במקום אחד, מגוון של המלצות ועצות, למתלבטים לפני רכישת מטחנות קפה ביתיות – מוצעות לזמן מוגבל בחנות ב-10% הנחה
בכתבה זאת, נציג:
הסבר לגבי טחינת קפה.
התאמת עובי הטחינה לסוג המשקה.
סוגי מטחנות בשוק.
עקרונות השימוש הראשון, וטחינת קפה.
עקרונות האחסון הנכון, לפולי קפה ולקפה טחון.
טחינת קפה
למה בעצם טוחנים את הקפה?
פעולת טחינת הקפה, שוברת את הקליפה הקשה של פול הקפה הקלוי ומגדילה את שטח הפנים של גרגירי הקפה.
ע"י הגדלת שטח הפנים, מים יכולים למצות בצורה טובה יותר שמנים וארומות מהקפה.
בנוסף, לסוגי משקאות שונים, מתאימים עוביי טחינה שונים, בהתאם לשיטת החליטה.
לדוגמא, קפה שחור, בו קפה מושרה עם מים חמים, מצריך טחינת קפה דקה מאד.
בעוד שקפה בחליטה קרה, שגם בו הקפה מושרה עם מים, במקרה זה קרים, ולמשך הרבה יותר זמן – מצריך קפה בטחינה גסה.
עובי הטחינה והתאמתו לסוג המשקה
עובי הטחינה הוא אלמנט מכריע, באיכות ספל הקפה שתוכלו להכין.
קובעים את עובי הטחינה הנכון על פי סוג משקה הקפה אותו אנחנו רוצים להכין.
כעקרון, משקאות קפה, בהם המים פוגשים את הקפה בלחץ גבוה, דורשים טחינה דקה יותר.
משקאות קפה שמוכנים בשיטת השרייה עם מים או נחלטים בלחץ נמוך, כמו משקאות פילטר, דורשים טחינה גסה יותר.
היוצא מן הכלל הוא הקפה הטורקי, שאותו מכינים בשיטת השרייה עם מים אך בטחינה דקה מאד, על מנת לאפשר את ירידת הגרגרים לתחתית הכוס.
רמות טחינת הקפה:
- דקה מאד – אבקה
- דקה – עובי גרגר דומה לפלפל שחור טחון
- בינונית – עובי גרגר דומה למלח דק
- גסה – עובי גרגר דומה לסוכר לבן
עוביי טחינה לפי משקאות:
קפה שחור – טחינה דקה מאד
קפה אספרסו – טחינה דקה
מוקה (קפה מקינטה) – בינונית
פרנץ' פרס – טחינה גסה
פילטר – טחינה גסה
חליטה קרה / קולד ברו – טחינה גסה
סוגי מטחנות קפה הקיימים בשוק
ניתן להבדיל בין הדגמים השונים של מטחנות הקפה ביתיות לפי מספר פרמטרים מקצועיים:
סוג הסכין במטחנה:
- להב מסתובבת (מטחנות תבלינים וקפה שחור)
- סכינים קוניות – הסוג המועדף למכונות ביתיות – מאפשר ייצור של מטחנת קפה קטנה יחסית, ומאפשר טחינה יחסית עקבית, בכמויות קטנות
- סכינים ישרות – האופציה המקצועית ביותר – מאפשרת טחינה עקבית, של כמויות גדולות, עם חימום מינימלי של הקפה, ובכך שמירה אופטימלית על טעמיו. חסרונה הגדול של שיטה זו – מחייבת מטחנות גדולות, ולכן נמצאת לרוב בשוק המקצועי.
- חומר הסכין – ברזל או סכינים קרמיים. שניהם יתנו תוצאות טובות, אך סכינים קרמיים נחשבים טובים ועמידים יותר
- חשמלית או ידנית – מטחנות חשמליות יתנו תוצאה טובה, ובנוחות. מטחנות ידניות, מתאימות למי שטוחן כמויות קטנות בכל פעם, ולמי שמכוון את עובי הטחינה לעיתים תכופות. מטחנות הקפה הידניות מוצעות עכשיו באתר ובחנויות ב-10% הנחה, לזמן מוגבל
שימוש ראשון
בבואכם להשתמש במטחנת הקפה בפעם הראשונה, כדאי לחשוב על סוג המשקה אותו אתם רוצים להכין, ועל עובי הטחינה המתאים לו.
תהליך כיוון המטחנה בפעם הראשונה, כולל ניסוי וטעייה, בו מבצעים מספר כיוונים, עד אשר מגיעים לתוצאה הרצויה.
כדאי לבצע כיוונים קטנים, עם כל שינוי שאתם מבצעים בתערובת הקפה, או בסוג המשקה אותו מכינים
אחסון נכון
כמו כל חומר טבעי אחר, קפה שלא נשמר בתנאים טובים, מאבד מטעמו ומהארומות שלו.
הגורמים ש"מסכנים" את הקפה באחסון הם:
- חמצן
- לחות
- חום
- אור
לכן, אנחנו ממליצים, על אחסון של פולי הקפה שלכם, באריזות ואקום, באזור מוצל וקריר של הבית.
קפה, לאחר טחינתו, מאבד במהירות גדולה את הארומות ואת טעמיו. לכן אנחנו ממליצים לטחון, בכל פעם כמות קטנה, המספיקה לשימוש הקרוב.
אם אתם ממש חייבים לטחון עוד, ניתן לשמור מספר ימים בשקיות אטומות.
מטחנות קפה ביתיות ומקצועיות – באתר ובחנויות הקפה
תוכלו למצוא את כל מגוון מטחנות הקפה העדכני שלנו, בעמודי מטחנות הקפה באתר, או בביקור באחת מארבע חנויות הקפה שלנו: רמת החייל, רמת גן, חולון, ופולג.